Advertentie

Advertentie

Opera Browser voor Mac

 • Gratis

 • In Nederlands
 • V 100.0.4815.13
 • 3.8

  (385)
 • Beveiligingsstatus

Softonic-recensie

De gratis web browser uit de volgende generatie

Opera is ongetwijfeld één van de beste web browsers op de huidige markt. De ontwikkelaars van deze op Chromium gebaseerde software richtten zich op het leveren van een product dat veel meer kan dan simpel web navigeren: naast browsen, kun je er ook mee chatten, het nieuws lezen en data synchroniseren tussen alle apparaten waarop het is geïnstalleerd.

Terwijl je browset op het web, kun je chatten op Whatsapp, Messenger en Telegram 

Het eerste wat ons opvalt aan Opera is de gebruikersomgeving: naast de traditionele adresbalk en het bookmark menu, is er een balk aan de linkerkant met extra diensten zoals “My Flow” (een tool om data te synchroniseren tussen de verschillende gebruikers apparaten waar Opera op staat), nieuws feed, foto’s en nog veel meer dingen. De grote innovatie is echter dat deze balk aan de zijkant ingebouwde software van bijvoorbeeld, Whatsapp, Telegram en Messenger bevat. De truc achter deze innovatie is de integratie van de volledige web versies van deze programma’s, deze gebruiken een QR code om te verbinden met de respectieve mobiele apps. Als er nieuwe berichten binnenkomen, verschijnen er notificaties op de overeenkomende iconen. Deze web browser biedt ook ondersteuning voor: BitTorrent downloads, ingebouwde spraak opdrachten, een geïntegreerde VPN, Ad Blocker, data synchronisatie met andere apparaten en een automatische tijdconverter.

Voor elke website die u bezoekt, kunt u notities opslaan, is geheugen opslag drastisch verminderd en is de prestatie aanzienlijk sneller (+ 40% ten opzichte van vorige versies). Deze verbeteringen zijn ook te herleiden uit Opera’s beslissing om samen met Google de ‘Blink Rendering engine’ te ontwikkelen en het oude WebKit project te laten vallen.

Disruptieve maar intuïtieve lay-out

Volgens sommigen, kan de lay-out, die zo anders is dan die van de ‘klassieke’ browsers als Chrome en Firefox, de traditionele gebruiker verwarren, maar de formule werkt echt en kan in enkele minuten geleerd worden. Ook is de startpagina anders dan die van andere browsers: in plaats van de klassieke zoekmachine of favoriete webpagina, weergeeft het een Windows “Metro’’ achtig menu waarbij gebruikers links kunnen opslaan van websites die ze bezoeken. Tussen de balk aan de zijkant, de Bookmarks balk en het ‘’Metro’’ menu, is Opera een zeer klikgeoriënteerde browser die het voor gebruikers minder noodzakelijk maakt om web adressen in te typen. Tot slot, voor mensen die het prettig vinden om hun web browser aan te passen, biedt Opera vele thema’s die gedownload kunnen worden. Om al deze mogelijkheden te ondersteunen, vereist deze software hardware met een gemiddelde tot hoge prestatie. Het kan ook op oudere apparaten draaien, maar dan zult u veel mislopen op het gebied van snelheid en efficiëntie.

Een perfecte web browser uit de volgende generatie

Bovenal, is Opera een snelle, gebruikersvriendelijke en hoog presterende web browser. Alsof deze kenmerken nog niet genoeg waren, bevat het chat-apps als WhatsApp, Messenger en Telegram. Het resultaat is een van de beste web browsers uit de laatste generatie.

VOOR

 • Simpele en intuïtieve lay-out.
 • Ingebouwde instant bericht diensten als Whatsapp, Messenger en Telegram.
 • Sneller dan vorige de vorige versies.
 • BitTorrent download ondersteuning.

TEGEN

 • Vereist een gemiddeld tot hoge hardware prestatie.

Ook beschikbaar voor andere besturingssystemen

Programma is beschikbaar in andere talen


Opera Browser voor Mac

 • Gratis

 • In Nederlands
 • V 100.0.4815.13
 • 3.8

  (385)
 • Beveiligingsstatus

Beoordelingen about Opera Browser

Heeft u geprobeerd Opera Browser? Wees de eerste om uw mening te verlaten!


Advertentie

Verken Apps

Advertentie

Advertentie

De wetten inzake het gebruik van software verschilt per land. We moedigen het gebruik van dit programma niet aan of keuren het niet goed als het in strijd is met deze wetten.